Dagelijks geopend van 08.00-21.00 uur.

Gezondheidszorg

Door goede verzorging, voeding en leefklimaat, zorgen wij voor een goede weerstand van de dieren. Het kan echter voorkomen dat, ondanks goede oplettendheid, klachten bij de geiten ontstaan. Het kan hierbij bijvoorbeeld gaan om een longontsteking, baarmoederontsteking na het lammeren of een kreupelheid.

In samenwerking met de dierenarts hebben wij een behandelplan opgesteld. Hierin staat beschreven wat de procedure is als een geit klachten heeft. Onder verantwoording van de dierenarts mogen wij antibiotica gebruiken, maar dit wordt tot het minimum beperkt. In tegenstelling tot gangbare bedrijven wordt de wachttijd voor zowel melk als vlees verdubbeld. Een gangbaar bedrijf moet bij een willekeurig geneesmiddel bijvoorbeeld 28 dagen de melk ‘uithouden’. Dit betekent dat de melk niet in de tank gemolken mag worden, en dus weggegooid moet worden. Biologische bedrijven moeten in dit voorbeeld 56 dagen de melk uithouden.

Preventief gebruik van reguliere geneesmiddelen en antibiotica is niet toegestaan. Dit geldt overigens ook bij gangbare bedrijven.

Wij werken momenteel samen met Vallei & Wetering dierenartsen uit Renswoude.

×

Hoi!

Waar kan ik je mee helpen?

Groetjes,
Lisette

×