Dagelijks geopend van 08.00-21.00 uur.

Onze droom…

Van gangbare melkkoeien naar vleeskoeien en schapen en van vleeskoeien en schapen naar biologische melkgeiten. In de afgelopen jaren hebben wij verschillende keuzes gemaakt om een toekomstbestendig bedrijf neer te zetten, waar wij als familie van kunnen leven en vooral ook van kunnen genieten. Daarbij hebben wij ook al aan de volgende generatie gedacht.. Wij willen de kinderen dezelfde keuze geven als die wij gehad hebben, namelijk het voorzetten van een mooi familiebedrijf.

De plannen voor de laatste ontwikkelingen dateren uit 2014. Nieuwe generatie doet intrede in het bedrijf, nieuwe ideeën en inzichten brengen ons gezamenlijk op het idee om een bedrijfsplan voor melkkoeien uit te schrijven. Gauw daarna verdween het melkquotum voor koeien en kwamen de fosfaatrechten om de hoek kijken. Investeren in fosfaatrechten zou voor ons een extra investering betekenen in een ‘luchtbel’, totaal geen zekerheid en dus voor ons niet interessant en te risicovol. Opgedane ervaring van Levi en Lisette in de geitensector, vele bedrijfsbezoeken en gesprekken wekten onze interesse zodanig dat de plannen eind 2015 zijn gewijzigd naar het houden van biologische melkgeiten.

…van vlees terug naar melk…

♥♥♥

In de zomer van 2017 zijn wij dan echt begonnen met melken. Op 3 juli 2017 werd onze eerste biologische geitenmelk per vrachtwagen afgehaald. Wij zijn begonnen met geitlammeren van 4 maanden oud, alle dieren zijn toen op natuurlijke wijze door bokken gedekt en uiteindelijk heeft het gros van deze dieren gelamd, en de moederdieren melken wij dus nu. Een aantal van de geboren lammeren heeft nu de leeftijd om weer aangedekt te worden, zodat zij na het lammeren ook gemolken kunnen gaan worden. Op die manier hoeven wij geen dieren aan te kopen. Wij streven naar een ‘gesloten’ bedrijf om insleep van overdraagbare dierziekten te voorkomen.

Wat is voor ons dan echt belangrijk?
Vooral een hoop plezier in hetgeen wat ons dagelijks bezighoudt, ons leven op de boerderij! Onze hobby, maar ook ons brood. Gezonde dieren, een mooi product en een stukje betrokkenheid vanuit de maatschappij en vooral ook bewustwording. Andersom geldt dat natuurlijk ook. Wij doen al het mogelijke om onze omgeving te beschermen tegen invloeden van ons bedrijf. Waar vroeger ieder kind een vriendje, oom of tante, opa of oma had met een boerderij, zijn onze kinderen straks de enigen van ‘school’ waarvan de ouders nog een boerderij hebben. Deze verandering ondergaan wij nu eenmaal, maar wat we moeten proberen is wel ‘verbinding’ te houden met de maatschappij. Gewoon eens stilstaan bij het stukje vlees of glaasje melk op het bord. Wat is het verhaal achter deze bedrijven? Waarom worden sommige keuzes gemaakt?

Onze missie
Het winstgevend ontwikkelen van een gerespecteerde melkgeitenhouderij door overbrengen van kennis en kunde op biologische wijze (duurzame en verantwoorde) met lokale productie en afzet van eigen zuivel- en vleesproducten, als onderdeel van de samenleving en positieve promotie melkgeitensector. In de toekomst willen wij zelf kleinschalig gaan verzuivelen/verkazen voor lokale afzet, lokale samenwerkingen opstarten met o.a. restaurants en winkeliers. Daarnaast kleinschalige huisverkoop middels online bestellen, offline afhalen.

Bekijk en beluister hier een recent interview over ons bedrijf en de bedrijfsvoering voor een impressie.

×

Hoi!

Waar kan ik je mee helpen?

Groetjes,
Lisette

×